<p>Projecten van Zorghoeve Sint-Jansberg</p>

PROJECTEN
                                  

Naast aandacht voor het cognitieve alsook voor het niet-cognitieve domein van onze jongvolwassenen is het zich kunnen ontplooien op muzisch vlak ook belangrijk voor hen, ons inziens. Immers schilderen, schrijven, tekenen, boetseren,… kunnen manieren zijn om hun emotionele ‘status’ aan te geven zodat je als begeleiding de mogelijkheid hebt om met de zorgjongeren hierover gericht in gesprek te gaan.

Naast het meehelpen in het bedrijf worden er dan ook geregeld workshops gegeven in onze serres, loods, buiten,….

Wij zijn dan ook blij dat we in de loods de volgende ateliers hebben kunnen installeren :
- crea-atelier ‘Autistique’
- leesatelier ‘Wie van lezen houdt, gaat nooit alleen naar bed’

In de toekomst zoudaar ook nog een kookatelier en een sanitaire blok worden geïnstalleerd.

Ook een werkatelier met een overzicht van de diverse materialen en elektrisch gereedschap nodig om hout te bewerken, …. zal een vaste plek krijgen in de loods.

Ook ‘sporten’ vinden we enorm belangrijk. Wij trachten dan ook zo vlug mogelijk te zorgen voor een sportatelier met darts, pingpongtafels, voetbaltafels, ballen, badmintonsets, basketbalringen, inlineskates, skateboards, springtouwen, ….

Immers, het is enorm belangrijk om de jongvolwassenen technieken, mogelijkheden aan te bieden, kennis te laten maken met…. zodat ze zich daar thuis eventueel in kunnen verdiepen wat dan ook weer kan zorgen voor een zinvolle vrijetijdsbesteding.

© All rights reserved to Zorghoeve Sint-Jansberg VZW - Website build by Jeroen Nelissen