<p>Onze pipowagen</p>

BINNENKORT EEN PIPOWAGEN OP ONZE ZORGHOEVE...
                                                                                                              

Wat voorafging:

Tijdens het schooljaar 2012-2013 werd ‘Zorghoeve Sint-Jansberg’ gekozen tot ‘het goede doel’ van de scholengemeenschap Harlindis en Relindis. Studenten organiseerden tijdens dit schooljaar diverse activiteiten om geld in het laatje te krijgen.

Waar kon, probeerden we mee te helpen, mee te denken, mee te doen….

In de Eerstegraadsschool te Kinrooi bijvoorbeeld hebben we ons steentje bijgedragen door een uiteenzetting te geven tijdens een voormiddag voor vele klassen en nadien een activiteit te verzorgen tijdens de lesmarathon georganiseerd door een klas 2-de jaars.

In de Eerstegraadsschool te Maaseik werden er ook uiteenzettingen verzorgd aan alle klassen over de werking van onze zorghoeve.

Tijdens een Open-dag op de Campus Harlindis en Relindis verkochten leerkrachten zelfgemaakte creaties van onze jongvolwassenen alsook bloemen en plantjes t.v.v. onze zorghoeve.

Kortom, op het einde van het schooljaar mochten we een bedrag van iets meer dan 10 000 euro ontvangen van deze scholengemeenschap….een duizelingwekkend bedrag ! Onze dank ….enorm groot uiteraard !

 

Concrete plannen:

Ideeën genoeg waarvoor we deze euro’s konden gebruiken…de voorkeur is echter gegaan tot de bouw van een pipowagen door de leerlingen en leerkrachten van de Campus Harlindis en Relindis. In samenwerking met onze zorghoeve werd er een plan uitgetekend, werd vorig schooljaar de ‘ruwbouw’ afgewerkt om dit schooljaar dan elektriciteit, sanitair,…te voorzien in deze wagen. Leerkrachten en leerlingen van de campus leveren prachtig werk…absoluut een dikke pluim voor hun engagement !

 

Einde juni 2015 zal de pipowagen naar de zorghoeve gereden worden…waar hij een plekje krijgt achter de paardenweien.

 

To do ...

Maar dan zijn we er nog niet ….
Samen met onze jongvolwassenen gaan we ook :
*zorgen voor de nutsvoorzieningen (riolering, stroom- en watervoorziening tot aan de pipowagen, ….),
*schilderen,
*meubeltjes kiezen en kopen,
*inrichten,….

 

Wij hebben het geld van de Campus destijds dus opnieuw geïnvesteerd in een zinvol project voor de studenten van de Campus enerzijds maar een enorm mooi cadeau hiervoor teruggekregen anderzijds ! 

 

Doel:

De pipowagen geeft ons in de toekomst de mogelijkheid voor :

 * crisisopvang
 * logeermogelijkheid
 * time-out
 * ….

© All rights reserved to Zorghoeve Sint-Jansberg VZW - Website build by Jeroen Nelissen

Comments