<p>Zelfpluktuin van onze Zorghoeve</p>

Groentepluk in de serre van onze plantenkwekerij/zorghoeve!
                                                                                                                        

Opzet ?

Samen met onze jongeren planten wij groenteplanten in de laatste serre, waaronder tomaten, sla, paprika, komkommer,…

Gedurende een 10-tal weken zullen zij dan ook mee instaan bij de verzorging van de planten totdat de biologisch geteelde vruchten plukrijp zijn. Vanaf dan zijn bezoekers welkom in onze serre…

Waarom ?

Wij nodigen u dan uit om zelf uw groenten te komen plukken tegen democratische prijzen. De opbrengst van deze groentepluk gaat naar de aankoop van verzorgingsproducten en accessoires voor de aangekochte dieren op onze zorghoeve.

Ook vinden wij het belangrijk dat mens en tuinbouw weer wat dichter bij elkaar wordt gebracht. De geur van tomaten, paprika’s, komkommers,…. het voelen van plukrijpe vruchten aan struiken, het zien van de groeiwijze aan struiken van de dagelijkse groenten,…willen we hiermee ook weer terug ‘in the picture’ plaatsen.

Wanneer ?

Begin augustus…. de precieze startdatum wordt meegedeeld via onze website : www.zorghoeve-sintjansberg.be,

via facebook, via flyers of u doet even rond die periode een telefoontje (089/563041)

Hoe ?

1. U brengt best zelf een doos, een mand of korf mee die op voorhand wordt gewogen. Het gewicht van de verpakking wordt uiteraard achteraf van het totale gewicht afgetrokken. Hou er rekening mee dat kledij en handen ‘groengelig’ worden tijdens de pluk. Breng bijvoorbeeld rubberen handschoentjes mee en draag ‘oude’ kleren.

2. U kiest een soort tomaat en plukt rustig de vruchten. Wanneer u geen idee heeft hoe u precies een tomaat bijvoorbeeld dient te plukken,geeft u dat even aan en wordt u dat door één van de jongeren of onszelf voorgedaan. Moeilijk is dat zeker niet !

3. Wanneer u denkt dat u genoeg tomaten, paprika’s…. heeft, wandelt u terug naar de weegschaal en kassa. Onze jongeren zullen wegen en afrekenen. U kan uiteraard vaker terugkomen voor onze verse groenten….

Wat ?

Zoals hierboven reeds vermeld, bieden wij u dan diverse soorten groenten aan. U vindt in onze serre komkommers, courgette, pompoenen… alsook tomaten, paprika’s en pepers….

Wat indien u wel verse groenten van onze zorghoeve wenst maar helemaal niet de tijd vindt om deze zelf te komen plukken ?

Dan doen onze jongeren dat gewoon voor u. U laat telefonisch even weten wat u precies wenst en op de afgesproken dag en tijdstip komt u uw bestelling gewoon afhalen. Uiteraard zal deze aankoop iets duurder zijn vermits het werk voor u gedaan wordt (maar nog steeds aan een zeer democratische prijs)

Ik heb geen kistjes of manden om deze groenten in te vervoeren…
Ook dat is geen probleem. Wij hebben ten allen tijde hier kartonnen, herbruikbare doosjes (€ 0,20)

Van harte welkom ! Van harte welkom ! Van harte welkom!

© All rights reserved to Zorghoeve Sint-Jansberg VZW - Website build by Jeroen Nelissen